![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6xzt2NcPKVFtb8aIUuh7nBcofnR5ya3qi8Cebme7pBIQO-v3gjKHP9629KnpubRTvDvLzucmp8DjJ2wYgkEDawNbCVQRvfhUbAe93InRd4otJRglM59G4uJAQuB93VAKCZkZBJGejbFQ/s200/20160606_125952.jpg)
Máme tu léto. A jakože opravdové léto, kdy se potíte
v plavkách u plotny i u vody a na nohy nasazujete sandále. Dobrá, přímo
těchto dnů bylo jako prstů jedné ruky, ale celkově se od června teploty jen
zvyšovali. To nám dovolilo okusit fjord, spálit si záda a vyvalit se na pláž.
Neskutečné se stalo realitou a opravdu tady zhruba ve třech dnech
teploměry hlásily třicítky. Dány to vytáhlo v plavkách k vodě, do měst
nebo alespoň na balkony. My jsme si taky jeden takový udělali z kradené
palety na pavlači. Za námi už jsou jen dva byty dontcare Dánů takže jsme v pohodě
a snad nikomu nepřekážíme - líbí se mi jak tu člověk z ničeho, vytvoří všechny
alternativy vysněných věcí. Světlo je tu skoro až do půlnoci a dny se stále
prodlužují, můžeme tak vysedávat a popíjet třeba super sladkou dánskou vodku,
kterou jsme přitáhli z karnevalu. Více než tvrdý alkohol jsou tady
populární právě tyto 16% ti procentní likéry v několika příchutích. Ve tři
ráno už zase za zpěvu ptáků svítá.
Díky programu UCN Culture host od naší školy, jsme kromě
spojení se s dánskými studenty – což zrovna dvakrát nefungovalo- měli možnosti
účasti na několika organizovaných akcí. Poslední výlet byla návštěva Blokhusu.
Z původních čtyřiceti až padesáti účastníku nás na výlet jelo třináct.
Z toho tři Dáni. Jejich škoda, jídlo i pití zadarmo, krásné počasí a
spousta zábavy a aktivit. K tomu návštěva parku s písečnými a
dřevěnými sochami, kde nesměla chybět jedna z několika teambuildingových her,
hry v jakémkoliv provedení jsou u Dánů součástí každé malé oslavy i party.
Na blokhuské pláži jsme vyndali UCN pytle a už jenom užívali
ty chvíle zářícího slunce na pláže, v Dánsku. Teplotu moře jsem teda
čekala vyšší, ale na takovou polo-koupačku to bylo. Poslední zastávkou pak bylo
městečko Aabybro, kde nás čekal MasterChef event. V pronajaté školkovské
kuchyni nás přivítal šéfkuchař a my podle jeho instrukcí během dvou hodin uvařili
dva chody večeře, ze kterých nám polovina ingrediencí byla absolutně neznámá.
Včera jsme ještě pomáhali na atletické akci pro zaměstnance
aalborgské nemocnice a zase jsme se utvrdili v jedné věci. Dáni šetřit asi
neumí. Grilovačka pro osm set lidí byla zásobena stejně jako ta pro tisíce dva.
Nechci vidět, kam ten zbytek masa a salátů.
Žádné komentáře:
Okomentovat