Jídlu jsem se vždy věnovala v pár řádcích, a proto bych dnes publikovala shrnující článek, o tom, co tady vlastně jíme, kdy, kolik a jak. Ve spoustě věcí se budu opakovat, ale věřím, že jídlo potěší vždy.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW84g4i0NT5gDKNCA6FpaN1SdFOVIcYos9yHGpo3D4NTcYJk1EPpJBKLBhE7UwCV5qUSmFcs0AVER0W703jmaOFo988oL3uijUnA3yo2nv418ynHs5EfcpYCj4JH_7rv2QOKKKg6XJjpg/s200/20150701_091839.jpg)
Další potrava se přijímá až v čase oběda, o víkendech
se chodí na aperitiv v podobě oliv třeba, jinak se hlad zahání uždibováním
PANu. Jak už víte, oběd je rozdělen na tři části. První talíř se povětšinou
skládá z vařené zeleniny, výjimečně těstovin či salátu. Co jsme zatím měli
my, vařené brambory s květákem, brokolicí či lusky, po uvaření zeleniny se
orestuje trocha česneku s lžičkami červené papriky a tahle jíška celé jídlo skvěle ochutí. Dále
taky vařené artyčoky s jamón, zeleninovou
polévku, po česku spíše kaše pro miminka, cuketový krém ale taky porusaldu, což je polévka s pórkem,
bramborem a dýní, baskická tradice. Patatas
Riojanas, s názvem patřící spíše do vinařské oblasti Rioja, jsou zase
brambory, rajčata a kousek chorriza,
typická španělská klobása, která je součástí i čočky. Ta je tady spíše
v podobě čočkové polévky. O víkendech je ten první chod například
těstovinový salát s olivami, tuňákem nebo rajčatovou omáčkou. Jeden den měli
dokonce kluci samotné špagety restovaným česnekem, jindy už to byli ty pravé,
červené.
Konečně se dostávám k druhému chodu, který už tak
zajímavý není. V podstatě je to akorát obměňování různých druhů masa. A
tak máme plátky kuřecího, krůtího, vepřového, a když nezapomenu na strouhanku,
vypadá to dokonce jako řízek. Taky jsme však měli kuřecí křidélka
v marinádě nebo kotletky a masové kuličky se salsou. Na stůl se kromě PANu
servíruje taky rajče s olivovým olejem, balzamikem, posypané oregánem,
někdy i s tuňákem či chřestem. A všem nejvíce chutná kousek bagetky
s tím zbytkem zálivky.
Velmi zřídka se podává plato
único, to když není čas. V našem případě to byly zatím salchichas
(poctivé vepřové párky) s rýží a kečupem. Chybělo už jen volské voko,
jedna z nejpodivnějších kombinací z loňska. Nutno říct však, že ty
moje české kombinace se jim musí zdát ještě o level divnější. Pomazánkové
máslo, ovesná kaše, musli…nic jim to neříká.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSG6otfmY9sPB6SVWpSU-75BWeUl9aY7fkNA0nVsPXRwI-nSXEKgFxJfqs3VdmbCh31snM9asqhEecxNeUawAl22eGPsjHAb0a7jJjxwqvqZlTObiH9A_yqEvuPbopqBlvVhA7hJqm_Vw/s200/20150708_153244.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyhcMLW0fhnIjXyZyumuYMR8oA9THiJwg42fHvxD1oV8tbetsImnSgrG_JiXYinR5qPstLlt0CWeEWpKwUHSacmM6JYRHPzseL1Yx0Yi8QkUbTsOZzzBkkGmfJD4EVnx2IH57bvKuxJm4/s200/20150707_080911.jpg)
Podle času oběda se víceméně dětem podává okolo šesté sedmé
hodiny merienda, svačina
v podobě sendviče se salámem, s nutellou, paštikou, doplněná kouskem
ovoce. Tou nejzvláštnější kombinací je kus bagety s mléčnou Milkou. Když se jde večer do báru,
většinu ratolestí potkáte už s populárními chuches= bonbóny, žvýkačky, pendreky, ale i brambůrky či popkorn,
prostě samé dobroty, které seženete ve speciálních chuches obchůdkách na
každém rohu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ4zJ-wFxm_sFNQpojsVihV1FcVPGSjMhSqehCGNQyZajlArv1_4mqvpC4TyXq2VYrMziha6oZuOGCsJSQWb439yVUUgH3uz4OUiefV9Vk3klnp5X9AQzhEc1nenTjM8Fd6lBdfYPVC-I/s200/20150701_211114.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2GkiwOroTznkBu3zopUzOFCT4zi9idxJ3FmVAF8QA_bkS0O9wt3SUjuuh650HYlBDaaduf48b1qEUJQqIca59FAiH4RWt_d3tlBJMK2ifPd1sF-sSu6XItDrl5diIId7lyF6wnkgmXQk/s200/20150707_215946.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhILMpv7YDtSrjCwiWwXXheUQOG_uf3CILuBysQIFrs0ARssecxo9_FHFhy9gTA0GDpg6pYGr2LXaG_Tjxfy5rMlo1RqLygDLLsyHoALxzSFSeEEhjrS6fmY-jbAnHrUDvuDG2Hr_y3Yug/s200/20150706_211249.jpg)
Článek by se dal každý den aktualizovat, variací je opravdu
mnoho. Já doufám, že jsem Vám hodila alespoň jednu inspiraci na zdravou
pochutinku. Aproveche !
Prostě plný žaludek tím nejlepším =) ale na ty namáčaný sušenky si nejak pořád zvyknout nemůžu =D
OdpovědětVymazat